Creatief domein

ijsbloemen-op-het-raam-in-samoens
De natuur vormt een creatief voorbeeld in Samoëns: ijsbloemen op het raam

Onverwachte mentale creativiteit

Deze dag stond in het teken van de mentale dimensie; het hoofd draaide overuren.

Dat verwachtte ik vanmorgen in eerste instantie niet.

De dag begon namelijk met de stijf bevroren schoonheid van ijsbloemen op het raam, die mij in eerste instantie vrij lieten associëren over de veranderende seizoenen en de vergankelijkheid van het bestaan. Het leek een spirituele dag te worden. Maar net zoals de ijsbloemen ijlings ruim baan maakten voor de wederom warme zon, maakten mijn spirituele mijmeringen ruimte voor de rationeel denkende, oplossingsgerichte en leergierige geest. Vandaag was immers de dag dat ik mijn website van het obsolete Iweb ging verhuizen naar het hippe Wordpress, daarmee de deelbaarheid van mijn hersenspinsels dienende.

Zoals ik in een eerder blog schreef, moet je soms gewoon beginnen.

En dat heb ik dus ook vandaag gedaan.

Website verhuizing

Het gevolg was een website verhuizingstraject dat leek op een pittige bergwandeling: gemotiveerd en uitgerust starten aan de beklimming, op een gegeven moment eens op de kaart kijken of er nog een eind aan gaat te komen, maar niet weten waar je bent want de GPS doet het niet, op hoop van zegen stevig doorlopen zodat je wellicht nog voor het donker invalt binnen bent en uiteindelijk moe maar tevreden arriveren bij het eindpunt.

En zo kijk ik dus nu terug op een succesvolle omzetting van mijn domeinnaam op een ander platform, een omzetting van een website van Iweb naar WordPress én deze nieuwe blog. Ik wist niet dat ik het in me had. Een week geleden wist ik nog niet eens wat WordPress was. Laat staan dat ik wist wat een platform was waar een domeinnaam op gehost wordt. Of wat een widget was (die eigenlijk een plugin pleegt te zijn) die sharing of subscription mogelijk maakt.

Met trots kan ik zeggen: ‘Het lukte!’. Het was me overigens nooit gelukt als het gratis WordPress niet zo’n prachtig open source programma was. Volop instructie documenten en filmpjes voor elke vraag die je maar kunt bedenken. En ook niet zonder de geduldige medewerking van mijn hosting provider.

Toen ik vorige week naar Samoëns vertrok, had ik geen plan om een nieuwe website te bouwen. Maar het is heerlijk als zoiets spontaan en uit creativiteit ontstaat en ook nog veel nieuwe ervaringen en kennis onderweg brengt. Hopelijk leest het ook een beetje lekkerder!