Een druilerige dag die uitdaagt tot stralen: kiezen tussen liefde en angst

samoens-in-herfskleuren
Samoëns’ verscholen herfstkleuren

Stralende schoonheid verborgen in mist

De in herfstkleuren getooide bergen van Samoëns gaan schuil achter regen en mist. Een uitgelezen moment om te starten met deze blog en de voorgenomen bergwandeling uit te stellen naar een zonniger moment.

Flinke aandacht dus voor de mentale dimensie.

Want (eindelijk) lijk ik het echt durven: ieder bewust moment zet ik in de wereld wat voor mij belangrijk is. En belangrijk noem ik dan overgave aan ‘wat is’ en leven vanuit het hart.

Ieder ‘bewust’ moment, zeg ik, want op onbewuste momenten kan ik nog fijn terugvallen in aangeleerde gedragspatronen die weinig te maken hebben met overgave en liefde en alles met controledrang en angst. Al schrijvende aan deze blog overvalt mij regelmatig de wens om mij samen met de bergen weer te verschuilen achter de sluiers van de lucht en onzichtbaar mooi te gaan zitten zijn.

Vrij stralen en verbinden

Maar er is ook die drang om te voorschijn te komen, te stralen en te schijnen. Want hoe is het mogelijk om in de mist verder te groeien naar een vrij, verbonden en stralend leven?

Deze innerlijke onrust tussen de wens tot verschuilen en stralen wordt gevoed door met radicale eerlijkheid te kijken naar wat er in mij leeft. Wat leeft er in mij vanuit het perspectief van overgave en liefde en wat houdt me tegen uit controledrang en angst? Deze vraag stel ik in iedere situatie waarin ik spanning ervaar. De antwoorden op de vraag leiden tot verder zelfinzicht en tot het maken van bewuste keuzes.

Deze blog is voor mij van belang om verder uit de mist te komen. Om door mijn ervaringen en dilemma’s concreet te beschrijven en te spiegelen aan mezelf en anderen tot dieper inzicht te komen. En daar mag iedereen dus van vinden wat hij wil. Zo, dat was het antwoord op: ‘Wat leeft er in mij vanuit overgave en liefde?’

De angstige kant voorziet verdriet door verwerping van lezers en neigt daarom naar zelfverwerping…

Maar goed: je leest dit blog nu, dus ik heb de overgave en liefde laten overwinnen! Dat er nog vele blogs mogen volgen.

Zie de recente berichten voor meer blogs.